دونوع شیرینی محلی یعنی سجوق وباسلیق مراغه كه زبانزد خاص وعام میباشد. یکی از عمده ترین سوغاتی های این منطقه به حساب میآید.باسلیق یا باسلوق از نشاسته ،آب، شکر، گلاب، گردو،کره، َپودر نارگیل تهیه میشود.
سجوق از شیره انگور یا دوشاب، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و گلاب و هل تهیه میشود

 واما طرز تهیه آنها 

اول طرز تهیه  باسلوق

مواد لازم:

نشاسته : 2 پیمانه

آب : 2پیمانه

شکر : 1/5پیمانه

گلاب : نیم پیمانه

گردو : به میزان لازم

کره : 100گرم

پودر نارگیل: به میزان لازم

طرز تهیه :

نشاسته را در آب سرد حل می کنیم و از صافی رد می کنیم. سپس ظرف را که بهتر است از جنس تفلون باشد، را روی حرارت می گذاریم. کمی که گرم شد، شکر را به آن اضافه می کنیم. بهتر است دائم آن را هم بزنیم. نشاسته کم کم گلوله می شود. نترسید ! شما همچنان هم بزنید و با پشت قاشق چوبی آن را صاف کنید. سپس گلاب را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

باسلوق

البته از آنچه که در عکس مشاهده می کنید، بیشتر باید هم بزنید. تا زمانی که نشاسته سفت شود. در این مرحله همانطور که در عکس نیز می بینید، ممکن است مقداری از مواد، به اطراف قابلمه چسبیده باشد. نگران نباشید. وقتی که نشاسته سفت شد، کره را به آن بیفزایید. و هم بزنید. این باعث می شود تمام مواد از اطراف ظرف کنده شود. سفتی نشاسته دیگر بستگی به تجربه شما دارد! باید مثل خمیر باشد. بعد از این مرحله، مقداری پودر نارگیل روی یک سینی می ریزیم و مقداری از خمیر را برمی داریم. خمیر نباید به دست بچسبد. سپس آن را روی سینی و پودر نارگیل پهن می کنیم. سپس از یک طرف آن گردوها را می چینیم :

باسلوق

بعد از این، خمیر را لوله می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود.

باسلوق

بعد از حدود یک ساعت آن را درون یخچال می گذاریم تا چند ساعت بماند. سپس آنها را برش می زنیم  و درون ظرف مورد نظر می چینیم.

باسلوق

نکته 1 : در برخی از دستورات طبخ باسلوق، میزان شکر، یا با میزان نشاسته برابر است و یا بیشتر. در صورت تمایل می توانید مقدار شکر را افزایش دهید.

نکته 2 : در صورت تمایل می توانید از خلال بادام یا خلال پسته نیز در کنار گردوها استفاده نمایید.

طریقه دوم طرز تهیه  باسلوق

مواد لازم:

گردو   150 گرم

نشاسته 350 گرم

آب      یك و یك دوم لیوان

گلاب   یك دوم لیوان

شكر    300 گرم

كره ی پاستوریزه        1 قاشق غذاخوری

پودر نارگیل    به مقدار لازم

طرزتهیه

سوزن را نخ كنید و از وسط  گردو  رد كنید تا گردوها به هم متصل شوند. نشاسته را در  آب  سرد   حل كنید، گلاب را به آن اضافه كرده و از صافی رد كنید تا مایه یك دست شود. سپس شكر را اضافه كنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود. (تقریباً غلظت آن به صورت خمیر نرم در آید) كره را اضافه كرده، سپس مایه باسلوق را از روی حرارت برداشته ، روی كاغذ روغنی كه پودر نارگیل پاشیده اید پهن كنید.

گردو را در یك طرف خمیر قرار داده و به كمك كاغذ آن را رول كنید و دو سر آن را بهم بچسبانید و به مدت 8-7 ساعت داخل یخچال قرار دهید. پس از این مدت، باسلوق را از یخچال در آورده، و به صورت دلخواه برش دهید و سرو نمایید.

 طرز تهیه سجوق

 1-نشاسته ،شیره انگورو گلاب را  به  مقدار لازم مخلوط می كنیم .

2- با دست ورزمی دهیم  تا ور بیاید.

3- به هنگام ورز دادن به آن گرو می افزاییم .

4- آن را به صورت نواری گرد در می آوریم.

5 -سپس آن را قطعه قطعه كرده و با پودر نارگیل تزیین می كنیم.

6- نوش جان

 واما در شهرستان مراغه

در اواسط آذرماه تهیه سجوق در مراغه آغاز می شود. آنان که کارشان تهیه سجوق است مقدار کافی شیره انگور یا دوشاب، نشاسته، مغز بادام یا مغز هسته شیرین زردآلو و گلاب و هل تهیه می نمایند. برای تهیه سجوق، نشاسته را در شیره انگور مخلوط و آن را بر روی حرارت قرار می دهند. مقداری گلاب و هل به خاطر معطر شدن بدان اضافه می کنند. پس از به عمل آمدن از روی آتش و حرارت بر می دارند واستادان خبره آنها را گرد و گلوله ای می‌کنند و در قوطی های یک و یا دو کیلویی قرار داده، در جای مناسبی می گذارند تا شکرک بزند و به رنگ سفید درآید. آن موقع عمل آمده است و درفصل زمستان در جاهای مخصوص نگهداری کرده، قبل از عید به بازار می آید و بیشتر سجوق مراغه به شهرها و استان‌های دیگر صادر می گردد.